شهرستان تفرش استان مرکزی از جمله سرزمین های کهن و با پیشینه تاریخی است که مهد هزاران نفر از مشاهیر و اندیشمندان تاریخ ایران، در ایام نوروزی میزبان گردشگران و مسافران نوروزی است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از تفرش، شهرستان تفرش با مرکزیت شهر تفرش از شمال به شهرستان ساوه از جنوب و جنوب شرق به شهرستان آشتیان و فراهان از شرق به استان قم و از غرب و جنوب غرب به شهرستان کمیجان محدود شده و ارتفاع این شهرستان از سطح دریا 1900متر بوده و تا مرکز استان 90 کیلو متر فاصله دارد و این شهرستان دارای یک بخش مرکزی ودهستانهای رود بار، بازرجان، خرازان و کوه پناه است.
ارتفاع زیاد و کوهستانی بودن این شهرستان سبب به وجود آمدن زمستانهای سرد و تابستانهای معتدل در این شهرستان شده و به طور کلی خصوصیت اقلیمی آن وجود تابستانهای معتدل و خنک در منطقه است.
شهرستان تفرش منطقه ای کوهستانی با ارتفاع نسبتا زیاد بوده و سمتهای جنوبی، شرقی و غربی آن را ارتفاعات بیشتر از 2500 متر احاطه نموده که مهمترین ارتفاعات آنرا کوههای امجک تشکیل می دهد و از شهر تفرش به سوی شمال و ساوه از ارتفاع کوه هاکاسته می شود.
کوی باران، منطقه خانک و روستای هدف شهرستان تفرش، روستای سرآبادان که در 25 کیلومتری شمال شرقی شهر تفرش قرار دارد مناطق نمونه گردشگری این شهرستان است.
از جاذبه های طبیعی تفرش، دره های مصفا و خوش آب و هوای آن بوده که این دره ها در سطح منطقه تفرش متعدد بوده و هر جا نامی بر آن نهاده مانند دره ویژه، بدر، فرک، وستان. این منطقه به سبب وجود درختان بادام و انواع میوه و گردو بیشه ای مصنوعی را می ماند که زیر پوشش سفیدی از شکوفهای درختان بادام منظره کم نظیررا ترسیم می کند.
آب و هوای مناسب، معتدل و مفرح فصول بهار و تابستان از دیگر ویژگیهای طبیعی جذاب منطقه تفرش به حساب می آیدکه در تپه گیان در مسیر ساوه - تفرش، تغییر آب و هوای گرم به هوای معتدل به خوبی احساس می شود و با چمن زارها و درختان بید تفرجگاه بسیار مناسبی را به وجود می آورد.
منبع : http://khabarfarsi.com
موضوعات مرتبط: مکانهای گردشگری تفرش ، ،
برچسب ها : مشاهیر تفرش,مهد هزاران نفر از مشاهیر و اندیشمندان تاریخ ایران,تفرش,علیرضاجعفری,
فراهان سرزمین نام آوران و سیاستمداران تاریخ سرزمین کهن ایران با جاذبه های گردشگری و تاریخی بسیار، میزبان هزاران مسافر و گردشگر داخلی و خارجی است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از فراهان، شهرستان فراهان همانند دیگر شهرستان های استان مرکزی تمامی اقدامات لازم در مورد پذیرایی از مسافران و گردشگران نوروزی را انجام داده است.
لغت شناسان فراهان را فشرده واژه فراهامون می دانند دریاچه ای که امروز دریاچه مگان (میقان) نامیده می شود در روزگاران گذشته هامون نامیده می شد و همه روستاها و شهرهای کوچک پیرامون این دریاچه را فراهامون می نامیدند.
.فراهان تا پیش از سال 1316 از توابع شهرستان قم بود و بعد از آنکه سلطان آباد عراق به شهرستان اراک تبدیل شد فراهان جزء شهرستان اراک شد و در سال 1342 بعد از اینکه تفرش به شهرستان ارتقاء یافت، فراهان به دو بخش به فراهان سفلی تابع بخش مرکزی اراک و فراهان علیاء تقسیم شد در تغییراتی که در سالهای 1366 و 1372 رخ داد تعداد 15 روستای دیگر از فراهان جدا و به شهرهای کمیجان و اراک ملحق گردید و در سال 1389 با مرکزیت فرمهین با جمعیت 26000 نفر ،دو بخش و 53 روستا به عنوان شهرستان فراهان هویت مستقل پیدا کرد.
بیش از 200روستای کوچک و بزرگ در فراهانِ بزرگ وجود دارد که در دشت فراهان و کو ههای اطراف پراکنده بوده و شهر فرمهین در مرکز فراهان و در سه راهی اراک - تفرش - فراهان قرار گرفته و یک شهرک صنعتی در شهر فرمهین نیز وجود دارد.
قائم مقام فراهانی، امیرکبیر«میرزا تقیخان فراهانی»،دکتر ابوالقاسم بهرامی«پدر علم میکربشناسی ایران»، استاد فتحعلی واشقانی فراهانی«خوشنویس نامی ایران»، بهزاد فراهانی«بازیگر نامی سینما وتئاتر»، آقا علی اکبر خان فراهانی موسیقی دان بزرگ ناصری، میرزا عبدالله فراهانی موسیقی دان بزرگ و تقسیم کننده دستگاه های ایرانی از جمله برخی از نام آوران و مشاهیر این سرزمین هستند.
موضوعات مرتبط: مکانهای گردشگری تفرش ، ،
برچسب ها : نام آوران فرآهان,مرکزی,تفرش,علیرضاجعفری,
در آستانه سال نو و تعطیلات نوروزی شهرستان تفرش نیز یکی از مقصدهای مسافران نوروزی است، این شهرستان با دارا بودن اماکن زیارتی و گردشگری و مناظر و تفرجگاههای طبیعی بسیار، همه ساله پذیرای جمع انبوهی از گردشگران و مسافران نوروزی است.
به گزارشخبرگزاری فارساز اراک، صنعت گردشگری قابلیت کلیدی شهرستان تفرش است و جاذبههای این شهرستان انتظار هر گردشگری را برآورده میسازد، این منطقه با برخورداری از چشماندازهای طبیعی ویژه، طبیعت بکر، محیط زیبا، ویژگیهای خاص اقلیمی، داشتن مفاخر و دانشمندان، آثار تاریخی فراوان و جاذبههای گردشگری متنوع خود میتواند مکان مناسبی برای تفریح و گردش مسافران باشد.
آب و هوای مطلوب، تنوع زیستی در روستاها، بناهای تاریخی و تفرجگاههای بینظیر، شهرستان تفرش را به قطب گردشگری استان مرکزی و کشور تبدیل کرده است.
چشمه گراو، غار پلنگ، غار دام دام تلخاب، غار دو پستان، غار علی خورنده، غار دربر، رودخانه تفرش، دره دیزه، دره بدر، دره فرک، دره ستان، حاشیه رودخانه قرهچای، غار امجک، طبیعت روستای قلعه محیالدین، بیعت روستای خانک، طبیعت روستای جلایر، آبانبار موزه بلوار، آرامگاه پروفسور حسابی، امام زاده حسین، امام زاده محمد، امام زاده قاسم، امام زاده ابوعلی، امام زاده احمد کوهین، بقعه شاهزاده احمد، بقعه آقا مومن تفرشی، تکیه خلچان، تکیه زاغرم، خانه میرفخرایی، خانه ضیایی، قلعه باغکه، قلعه مراد سلطان در بازرجان، قنات خورزنون، گنبد بیبی ستین، مسجد جامع ششناو، مسجد جامع فم، مقبره میرعلام تفرشی، ویرانههای برج آقا بیک در بازرجان و... تنها بخش کوچکی از جاذبههای طبیعی و تاریخی این شهرستان است.
با وجود نبود زیرساختهای گردشگری از جمله مکانهای مناسب برای اسکان گردشگران و ضعف اطلاع رسانی پیرامون آثار تاریخی و جاذبههای طبیعی تفرش، آمار گردشگران در این شهرستان در حال افزایش است و گردشگران با وجود نبودن این امکانات باز هم این شهرستان که از آب و هوایی دلپذیر برخوردار است را به عنوان مقصد گردشگری خود انتخاب میکنند.
این شهرستان با برخورداری از آب و هوای مطلوب و جاذبههای تاریخی استعداد تبدیل شدن به یکی از قطبهای گردشگری کشور را دارا است که حمایت مسئولین استانی در تحقق این مهم تاثیر به سزایی دارد.
منبع : http://khabarfarsi.com/
موضوعات مرتبط: مکانهای گردشگری تفرش ، ،
برچسب ها : جاذبههای گردشگری,تفرش یکی ازمقصدهای مسافران نوروزی,تفرش,علیرضاجعفری ,