فرماندار تفرش گفت: فریاد اسلام خواهی، استقلال طلبی و مبارزه با ظلم و ستم پیام روز قدس است تا بتوانیم پیام آزادی خواهی و اسلام خواهی را به اقصی نقاط مختلف جهان برسانیم.
بهروز اردلان راد در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در تفرش، با اشاره به نسل کشی و جنایات رژیم منحوس صهیونیستی اظهار کرد: روحیه جنگ افروزی و نسل کشی در نزد موسسان و زمامداران منحوس و سفاک رژیم صهیونیست نسبت به سالهای گذشته نه تنها تخفیف پیدا نکرده بلکه تشدید هم شده است.
وی افزود: مردم مظلوم فلسطین از 70سال پیش یعنی از زمان تاسیس رژیم غاصب صهیونیستی مورد تجاوز و ستمگری و نسل کشی صهیونیستها بودهاند و این رژیم در طول این مدت با تحمیل جنگ های زیادی بخش هایی از سرزمین فلسطین را با کشتار و ظلم اشغال کرده است.
اردلان راد تصریح کرد: این خوی تجاوز گری و نسل کشی به واسطه حمایت های همه جانبه و مداوم دولتهای غربی از یکسو، حمایت های برخی سران عرب همپیمان با استکبار از سوی دیگر زخمهایی بیشتر به پیکر امت اسلامی وارد کرده است.
وی افزود: دشمن با ایجاد اختلاف میان امت اسلامی با ایجاد گروه های تروریستی و درگیری ها در منطقه، سوء استفاده رژیم صهیونیستی و حمله گسترده به قطعه مظلوم فلسطین یعنی غزه را بصور همزمان و با حمایت غرب و در راس آنها رئیس جمهور آمریکا به عنوان یکی از دلایل تحریک و تشویق صهیونیستها برای اقدامات تجاوزکارانه آغاز کرده و دهها زن و کودک مظلوم فلسطینی را به خاک و خون کشیده است.
فرماندار تفرش فلسطین را نیازمند حمایت گسترده دانست و گفت: غزه به عنوان نماد فلسطین امروز نیاز به حمایت بزرگ و عظیم و گسترده از ناحیه همه آزادی خواهان جهان دارد و در این میان مسئولیت مسلمانان برای کمک به برادران دینی خود بسیار سنگین تر است.
منبع : http://www.tasnimnews.com/
موضوعات مرتبط: سیاسی ، ،
برچسب ها : فرمانداری تفرش,اسلام خواهی و مبارزه با ظلم پیام روز قدس است,تفرش,علیرضاجعفری ,
مدیر تبلیغات اسلامی تفرش گفت: مشت های گره کرده مردم ایران و دیگر مسلمانان جهان و اعلام انزجار از اسرائیل جنایتکار در روز قدس سکوت مجامع بین المللی را می شکند و راهپیمایی مردم صحنه بزرگ اتحاد و همبستگی جهان اسلام است.
حجت الاسلام میثم فیروزجایی در جلسه هماهنگی روز قدس اظهار کرد: ملت بزرگ فلسطین در ادامه مبارزه اسلامی با اعتماد به نفس و تکیه بر روحیه جهاد و شهادت طلبی، روز به روز به پیروزی های بزرگتری در مقابل رژیم صهیونیستی دست می یابد.
وی افزود: امام خمینی(ره) روز قدس را روز اسلام دانستند و حمایت از مردم مظلوم فلسطین و دفاع از آنان در این روز با راهپیمائی و اعلام انزجار از رژیم غاصب صهیونیست امکان پذیر است.
مدیرتبلیغات اسلامی تفرش تصریح کرد: نباید از مسئله فلسطین و مردم مظلوم و بی دفاع این کشور غافل شویم چرا که در سیره و دین اسلام اهمیت دادن به امور مسلمین یکی از واجبات است.
حجت الاسلام فیروزجایی با اشاره به حدیث امام صادق(ع) گفت: کسی که شب را به صبح برساند در حالی که اهمیت به امور مسلمانان ندهد، مسلمان نیست و کسی که صدای ناله مسلمانی را بشنود و اجابت نکند از اسلام خارج است.
وی افزود: دشمنان تمام توان خود را برای مبارزه با اسلام به کار گرفته اندبه ویژه امسال که مردم مظلوم و بی دفاع غزه مورد قتل عام این رژیم خون آشام هستند همان گونه که شاهد شهادت بیش از400شهید و بیش از 3000مجروح در آن جا هستیم.
مدیر تبلیغات اسلامی تفرش راهپیمایی روز قدس را تجدید بیعت با امام و مقام معظم رهبری و شهدا دانست و گفت: مردم شهرستان تفرش همگام با مردم سراسر کشور در این مراسم باشکوه شرکت میکنند و یک بار دیگر در این روز با آرمان های امام راحل و مقام رهبری و شهدا تجدید بیعت می کنند.
حجت الاسلام فیروزجایی سکوت دولت های عربی را مهر تاییدی بر جنایات رژِیم صهیونیستی خواند و تصریح کرد: هر روز شاهد جنایات این رژیم هستیم و در حالی که سران کشورهای عربی و مجامع بین الملل در مقابل این جنایات سکوت کرده و سکوت آنان سبب جنایات بیشتر این رژِیم شده و مهر تایید بر این جنایات است.
منبع : http://www.tasnimnews.com/
موضوعات مرتبط: مذهبی ، ،
برچسب ها : اداره تبلیغات اسلامی,راهپیمایی روز قدس, صحنه بزرگ اتحاد و همبستگی جهان اسلام,تفرش,علیرضاجعفری,
پدر و مادر های باید برای تربیت کودکان در همه زمینه ها توجه کنند و کودکان را تک بعدی پرورش ندهند .
به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا به نقل از ندای تفرش،کودکان به عنوان معصوم ترین اعضای خانواده ها هستند که باید برای تربیت و پرورش آنها برنامه ریزی و سرمایه گذاری کرد از آنجایی که کودکان امروز ،جوانان و پدران و مادران و در کل آینده سازان این کشور محسوب می شوند لذا هم خانواده ها و هم جامعه باید آنها را به نحو احسن تربیت و به تعالی برسانند .پدر و مادر های باید برای تربیت کودکان در همه زمینه ها توجه کنند و کودکان را تک بعدی پرورش ندهند .
به گفته صاحب نظران بازی از مهمترین فعالیتهای کودک به شمار میرود که تاثیر مثبتی بر روحیه و شخصیت او میگذارد و موجب شکوفایی استعدادهای نهفته و بروز خلاقیت در وی میشود و باید به بازی کودکان اهمیت داده و شرایط سالم برای بازی آنها را فراهم سازیم و خود به عنوان همبازی در آن شرکت داشته باشیم و کاری کنیم که بازی به صورت تجربهای لذتبخش در ذهن کودک باقی بماند زیرا زندگی او در بازی، شکل واقعی به خود میگیرد.
نکته حائز اهمیت آنکه از آنجایی که کودکان علاوه بر تاثیر از بازی ها ، از بزرگترها و اطرافیان و به خصوص تلویزیون بیشترین تاثیر را می پذیرند آیا بهتر نیست با دقت نظر و برنامه ریزی مفیدتر برای ساعت اوقات فراغت آنها را از پای نشستن بر شبکه ها و رسانه های مخرب ماهواره ای و بازی هایی که جز کشتار و خونریزی و جنگجویی به دنبال چیز دیگری نیستند ، باز داریم .
و به گفته حمید یعقوبی کارشناس مشاوره خانواده در تفرش «البته این نکته حائز اهمیت است که فیلمهای مختص کودکان ، آسیبهای خاص خود را ایفا می کنند و بچه ها را با سبکی تربیت می کنند که در آینده با زندگی اصیل و سالم جامعه ما مطابقت نداشته و افراد را به دنبال سبکهای دیگری در زندگی سوق می دهد .»توجه بیشتر نماییم.
آیا بهتر نیست که به آینده فرزندانمان بیشتر توجه کنیم و قبل از اینکه مشکلات انحراف جوانانمان رابرگردن دیگران بیاندازیم ، خود به فکر باشیم و به این سئوال در ذهنمان پاسخ دهیم که اگر کودکان با این مسائل امروز عادت کنند فردای آنان به کجا خواهد رسید ؟آیا مشکلات امروز جوانان جامعه ما ، مسائل فردای کودکمان نخواهد نبود ؟ آیا نباید در بحث های تربیتی دقت بیشتری را اعمال کنیم و از هر گونه سهل انگاری ها خود داری کنیم ؟
منبع : http://dana.ir/
موضوعات مرتبط: علمی ، ،
برچسب ها : تاثیر ماهواره بر فرزندانمان نامحسوس است,تفرش,علیرضاجعفری,
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج تفرش گفت:قدس متعلق به همه مسلمانان جهان اسلام است و باید برای حمایت از قدس و سرنگونی رژیم غاصب صهیونیستی تلاش جهانی صورت گیرد.
سرهنگ علی فراهانی درباره روز قدس گفت :قدس متعلق به همه مسلمانان جهان اسلام است و باید برای حمایت از قدس و سرنگونی رژیم غاصب صهیونیستی تلاش جهانی صورت گیرد.وی با اشاره به فتوای تاریخی حضرت امام خمینی(ره) مبنی بر نامگذاری آخرین جمعه ماه مبارک رمضان به نام روز جهانی قدس بیان داشت: تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی مسئله فلسطین یک مسئله داخلی بود، اما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و با پیام بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی موضوع فلسطین از مسئله داخلی خارج شد و در عرصه جهانی جایگاه محکمی پیدا کرد. فرمانده ناحیه مقاومت بسیج تفرش به جهانی شدن روز قدس اشاره کرد و اظهار داشت : اکنون که سالیان زیادی از سخنان حکمت بار و بصیرت افزای بنیانگذار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در نامگذاری آخرین جمعه ماه مبارک رمضان به نام روز قدس می گذرد، این عنوان شهرتی جهانی یافته و مرزها را در نوردیده و راهپیمایی روز قدس با حضور پرشور مردم مسلمان در اقصی نقاط جهان برگزار می گردد.سرهنگ فراهانی " بیان کرد: این رخداد مهم تاریخی که در سراسر جهان اسلام و حتی کشورهای غیر اسلامی همزمان با آخرین جمعه ماه مبارک رمضان تحقق می یابد، پیام بیداری ملت ها است و جهان اسلام در این روز خواستار آزادی بیت المقدس و تمامی سرزمین های اشغالی مسلمانان است و اعتراض خود را علیه ظلم، تجاوز و برتری طلبی های رژیم صهیونیستی ابراز می کنند.وی در ادامه به حضور گروه تروریستی داعش در منطقه که دست پرورده آمریکا و رژیم صهیونیستی و کشورهای بیگانه هستند اشاره کرد و بیان داشت: این گروه با رهبری نظام سلطه با هدف ارائه چهره ای غیر اسلامی ، غیر انسانی و خشن از اسلام و تقویت اختلافات قومی و مذهبی در صدد تضعیف جبهه اسلام و جلوگیری از صدور انقلاب به دیگر کشورهای اسلامی هستند .فرمانده ناحیه مقاومت سپاه تفرش یادآور شد: مردم روزه دار، فهیم و ولایی ایران امسال نیز با حضور خود در راهپیمایی روز قدس ضمن اعلام حمایت از مردم مظلوم فلسطین موجب یاس و نا امیدی دشمنان انقلاب اسلامی خواهند شد.
سرهنگ فراهانی تصریح کرد : امروز متاسفانه قتل عام کودکان، زنان روزهدار و بیدفاع و مظلوم فلسطین در برابر انظار عمومی صورت میگیرد و دولتمردان جبهه غربی و عربی جهان کر و کور شدهاند و صدای اعتراض های عمومی ، وجدان آنها را بیدار نمیکند.وی تاکید کرد : در روز قدس، نگاه تمامی مسلمانان اعم از شیعه و سنی به ملت مظلوم فلسطین است، فلسطینی که بیش از نیم قرن است که شاهد سکوت مرگبار سازمانهای حقوق بشر و نیز شاهد بیغیرتی حکام عرب خود بوده که دل هر مسلمان آزادهای از این همه جنایات به درد میآید.
منبع : http://dana.ir/
موضوعات مرتبط: مذهبی ، ،
برچسب ها : سپاه ناحیه تفرش,شهرت روز قدس , جهانی شده است,تفرش,علیرضاجعفری,
شهر زیرزمینی زلف آباد فراهان از توابع استان مرکزی که گنجینه ای اسرارآمیزاز دوره ایلخانیان و سرمایه ارزشمند تاریخی است در آماج عوامل محیطی و فرسایش بادی در معرض تهدید و آسیب است.
شهر زیر زمینی زلف آباد واقع در پنج کیلومتری شمال شرقی شهر فرمهین، نمونه ای کامل و کم نظیر از محوطه های تاریخی با داشته های فرهنگی غنی و روایتهای ناگفته از سرزمین تاریخی و دیرپای شهرستان فراهان و استان مرکزی است که تاکنون با دو دوره کاوش باستان شناسی از دل خاک بیرون کشیده شده اما به دلیل کمبود اعتبارات نیمه کاره رها شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی در گفت و گو با ایرنا آسیب پذیری این بنای تاریخی را تایید کرد و توضیح داد: محوطه تاریخی شهر زیرزمینی زلف آباد یکی از داشته های مهم فرهنگی و باستانی شهرستان فراهان است که حاوی اطلاعات ذی قیمتی از اصالت فرهنگی، رفتارها و منش انسانی و رویدادها و حوادث دوران ایلخانی است.
سیدمحمد حسینی گفت: بر اساس آنچه در ˈ ناسخ التواریخˈ و روضه الصفا ˈ آمده، شهر زیرزمینی زلف آباد، در قرن ششم تا نهم هجری قمری، شهری آباد و بزرگ بوده که در شاهراه تجارت قم، تهران و اصفهان واقع شده بوده ولی در خصوص مدفون شدن آن در زیر خاک روایات متفاوتی وجود دارد.
وی بیان کرد: برخی از مستندات تاریخی علت تخریب زلف آباد را به دوره قاجار نسبت داده و دلیل آن را شورش مردم علیه حاکمان وقت مطرح کرده اند و در منابع دیگر تاریخی نیز علت مدفون شدن این شهر در دل خاک، وقوع زلزله ای شدید بیان شده است.
منبع : http://www.irna.ir/
موضوعات مرتبط: فرهنگی ، ،
برچسب ها : زلف آباد,بنای شهرزیرزمینی زلف آباد فراهان استان مرکزی درآماج فرسایش قرار دارد,تفرش,علیرضاجعفری,
آهنگ گزینه های روی میز از حامدزمانی
برای دانلود وپخش آنلاین این آهنگ اینجا کلیک کنید
موضوعات مرتبط: ، ،
برچسب ها : آهنگ گزینه های روی میز از حامدزمانی,تفرش,علیرضاجعفری,
ضیافت اثر و کاری جدید از بهرام نازمهر که برای برنامه ضیافت از شبکه تلوزیونی قران در ماه مبارک رمضان تولید شده است.
برای دانلود وپخش آنلاین
موضوعات مرتبط: موسیقی تفرش ، ،
برچسب ها : آهنگ ضیافت,بهرام نازمهر,تفرش,علیرضاجعفری,
امام زاده محمد (افطسی)این امامزاده جد مقام معظم رهبری و محل دفن محمد بن حسن افطس بن علی اصغر بن امام زین العابدین (ع) می باشد.
متن شعر موجود در ایوان سردر، حاکی از آن است که این ایوان در سال 1050 ه.ق توسط خواجه مومن و در زمان در دوران صفویه (قرن دهم هجری ـ شاه عباس دوم) ساخته شده است و جزء آثار ملی به ثبت رسیده است.
این بنای تاریخی در مركز شهر تفرش واقع شده و دارای گنبدی دوپوش بوده كه
نمای پوسته بیرونی از كاشیهای نره رنگی و خطوط نوشته ای تشكیل یافته و زیر سقف گنبدخانه دارای مقرنس كاری و تزئینات نقاشی می باشد سقف ایوان ورودی به زیر گنبدخانه نیز دارای مقرنس كاری بوده كه تزئینات كاشی با رنگهای مختلف آنرا تزئینداده است .
این آرامگاه، چهار ایوان دارد که جز ایوانشمالی بقیه دارای جدار سفیدکاری با سقفی رومـی پوش اند. در طرف ضلع شمال و جنوب آن ورودی به ایوان است و در سمت شرق و غرب ایوان بدون ورودی احداث شده , اصل بنا مربوط به دوره ایلخانی می باشد و تزئینات و نقوش روی سقف در دوره صفوی انجام گرفته است. امامزاده محمد از دیگر آثار به ثبت رسیده ملی درعصر صفویه قرن دهم و زمان شاه عباسی دوم می باشد
ادامه عکسها در پایین صفحه
گزیده ای از فرمایشات مقام معظم رهبری در اجتماع پرشور مردم تفرش
برای من روز بسیار خوبی است که توفیق پیدا کردم پس از سالهای طولانی این شهر را که زادگاه و پروشگاه سلسله پدران ماست را از نزدیک زیارت کنم . هر چه انسان در طول تاریخ نظر بیافکند ، این سرزمین (تفرش) را سرشار از استعداد های بزرگ و انسانهای با ارزش مشاهده می کند ، در همه رشته هایی که برای مردم این دوران ها مطرح بوده است . درعلوم مختلف ، در ادبیات ، در سیاست ، پدران ماهم در همین منطقه قرنها زندگی می کردند
من حالا به زیارت امامزاده بزرگوار حضرت سلطان سید محمد مشرف شده ام . ایشان در راس سلسله ی سادات حسینی هستند حضرت سلطان محمد پدر سلطان سید احمد است که در هزاوه مدفونند و این بزرگوار فرزند با چهار واسطه ، می رسد به امام سجاد (ع)که این مزار این بزرگوار مشهد حضرت سید محمد است ، ایشان به شهادت رسیده اند . اینجا کما اینکه مشهد میقان که الان در راه اراک زیارت کردیم مشهد حضرت سلطان محمد عابد است ،اینها همه شهادتگاه هستند .
سلسله ی سادات حسینی تا جناب سید قطب الدین یک سلسه ی مستمری است ، بعد از قطب الدین ، دو رشته می شوند . یک رشته ، رشته سید ظهیر الدین و سید فخر الدین است معروف به میر فخرا که سلسله ی ماست . حضرت سید فخر الدین جز اجداد ماست که از اولاد قطب الدینند
یک سلسله دیگر یک شعبه دیگر از اولاد سید قطب الدین ، خانواده قائم مقام فراهانی هستند که از آنها هم بزرگانی بودند تا می رسند به میرزا عیسی و بعد میرزا ابوالقاسم قائم مقام فراهانی که آنها هم جز همین سلسله ی سادات حسینی هستند که از قطب الدین ، سلسله ی ما سادات تفرشی منطقه تفرش و آشتیان و اینها ، از سلسله آنها جدا می شوند ، اینها بیشتر مردم علم و دیانت بودند ، آنها بیشتر مرد سیاست بودند
سید فخرالدین که معروف به میر فخرا است نوه ی سید فخر الدین مرحوم سید محمد تقی است که پسر سید محمد تقی جوانی است بنام سید محمد از تفرش بلند می شود می رود به طرف آذربایجان ، آنجا این سلسله می شود خامنه ای . سید محمد که از تفرش به خامنه رفته بود
و در آنجا ساکن شده بود ، آن سید تفرشی را شهر خامنه نگه می دارد و پدرمن نوه آن سید محمد است . از تبریز می روند مشهد . ما حالا از مشهد برگشتیم تفرش . در همه دوران جنگ تحمیلی و از آغاز نظام جمهوری اسلامی تا امروز از تفرش جز نیکی و نیکنامی و حسن عمل و حسن نظر مشاهده نکردیم .
حضور رهبر معظم انقلاب در امام زاده محمد تفرش
موضوعات مرتبط: جد مقام معظم رهبری در تفرش ، ،
برچسب ها : امامزاده محمد (افطسی),جد مقام معظم رهبری,تفرش,علیرضاجعفری,
تفرش : شهرستان و شهری در استان مرکزی
1) شهرستان تفرش . در شرق استان مرکزی واقع است . از شمال به شهرستان ساوه ، از مشرق به شهرستان قم ، از جنوب به شهرستانهای اراک و آشتیان و از مغرب به شهرستان اراک محدود می شود و مشتمل است بر دو بخش به نامهای مرکزی و فراهان ، شش دهستان ، و دو شهرِ فَرمَهین و تفرش (مرکز شهرستان ).
از کوههای مهم آن ، کوه گُوجِه (بلندترین قله ح 141 ، 3 متر)، دو بَرادران (بلندترین قله ح 921 ، 2 متر) و قرِه گُوزیل قَرِلان (بلندترین قله ح 420 ، 2 متر) است (جعفری ، ج 1، ص 258، 401، 482). در این شهرستان غارهایی وجود دارد، از جمله : گاوخور/ گاوخُل (خل در اصطلاح محلی : سوراخ )، علی خورنده ، و اَمْجَک .
رودهای مهم این شهرستان عبارت اند از: آبْکَمَر که از ارتفاعات جنوبی تفرش سرچشمه می گیرد و در حدود 23 کیلومتری شمال غربی شهر تفرش به رود قَره چای می پیوندد؛ فرمهین که از دهستان رودبار سرچشمه می گیرد و پس از آبیاری بخشهایی از اراضی شهرستان ، به کویر میقان می ریزد؛ قَره چای که بخشهایی از اراضی شمالی شهرستان را آبیاری می کند و سپس به دریاچة نمکِ قم می ریزد (جعفری ، ج 2، ص 87 ، 329ـ331؛ فرهنگ جغرافیائی آبادیها ، ج 48، ص 41).
شهرستان تفرش از گیا، گل خطمی ، شیرین بیان ، گل بابونه ، خاکشیر، کاسنی ، شاتره ، ریواس و گون کتیرا دارد و از زیا، دارای گرگ ، روباه ، جوجه تیغی ، خرگوش ، بزکوهی ، کبک ، قرقاول و قرقی است .
اهالی تفرش عمدتاً به زراعت ، باغداری ، دامداری (عمدتاً کار طوایفی از عشایر شاهسَوَن ) و صنایع دستی اشتغال دارند. محصول مهم این شهرستان ، گندم و جو و حبوبات است . بادام و گردو و سیب و انگور و گلابیِ آنجا صادر می شود. قالی و قالیچه و گلیم از محصولات صنایع دستی آنجاست . فرشهای تفرش ارزش صادراتی دارند و مهمترین بازار فروش آنها در ایران ، شهرهای همدان و تهران و در خارج از ایران کشور آلمان است ( فرهنگ جغرافیائی آبادیها ، ج 48، ص 42).
این شهرستان ، معادن گچ ، سنگ ساختمانی ، خاک نسوز، سنگ تراورتن و سنگ آهک دارد. صنایع آن عبارت اند از: کارگاههای یخ سازی ، ریخته گری ، پِرِس کاری ، مبل سازی ، گونی بافی ، موزاییک سازی و آسفالت سازی (همان ، ج 48، ص 41ـ42).
اهالی تفرش به فارسی و ترکی سخن می گویند. در سرشماری 1375 ش ، جمعیت این شهرستان 227 ، 52 تن بود که از این میان ، 913 ، 14 تن (ح 28%) شهرنشین و بقیه روستانشین بودند.
به لحاظ تقسیمات کشوری ، تفرش تا قبل از 1336 ش نام یکی از دهستانهای اراک در استان یکم (مرکزی ) بود (ایران . وزارت کشور. ادارة کل آمار و ثبت احوال ، ج 1، ص 77). در 1336 ش ، قسمتی از بخش فراهان به نام «فراهان بالا» از توابع شهرستان اراک ، قسمتی از بخش خَلَجستان از توابع شهرستان قم (شامل دهستانهای دستجرد، راهجرد و وَزوا)، و دهستان آشتیان ، شهرستان تفرش را تشکیل دادند. در 1337 ش ، دهستان آشتیان یکی از بخشهای شهرستان تفرش شد ( د. فارسی ، ذیل «آشتیان » و «تفرش »). در 1356 ش ، آشتیان شهرستانی مستقل ، و تفرش شامل بخشهای حومه و فراهان و دهستان رودبار در استان مرکزی شد. در 1358 ش ، دَه آبادی از بخش فراهانِ تفرش جدا و جزو بخش مرکزی شهرستان آشتیان گردید (سیفی فمی تفرشی ، ص 46ـ47). در 1366 ش ، در شهرستان تفرش چهار دهستان (بازرجان ، فِشْک ، رودبار، فرمهین ) ایجاد شد. در 1369 ش ، این شهرستان مشتمل بود بر بخش مرکزی به مرکزیت شهر تفرش شامل دهستانهای بازرجان و رودبار، و بخش فراهان به مرکزیت آبادی فرمهین شامل دهستانهای فرمهین و فشک (ایران . قوانین و احکام ، ص 728، 816). در تقسیمات کشوری 1374 ش ، دهستانهای خرازان و کوه پناه نیز جزو این شهرستان ذکر شدند و تاکنون به همین صورت در تقسیمات کشوری باقی مانده اند.
آثار قدیمی و زیارتگاههای تفرش عبارت اند از: امامزاده احمد، از نوادگان امام موسی کاظم علیه السلام ، متعلق به سدة نهم در آبادی کوهین ایوان ؛ قلعة مراد سلطان متعلق به دورة زندیه در بازرجان ؛ ویرانه های برج آقابیک در بازرجان ؛ امامزاده بی بی خاتون در آبادی فَرَسْمانه ؛ امامزاده بی بی / بی بی ستین در طرخوران / ترخوران ؛ مقبرة عُزَیْر نبی ، متعلق به 957 در آبادی دینجرد/ دینگرد؛ و بقایای قبرهای قدیمی با سنگ قبرهای سفالی در آبادی کبوران ( فرهنگ جغرافیائی آبادیها ، ج 48، ص 42، 139؛ سیفی فمی تفرشی ، ص 15).
2) شهر تفرش ، مرکز شهرستان . در ارتفاع حدود 878 ، 1 متری ، در 85 کیلومتری شمال شرقی شهر اراک و در مسیر جادة اراک ـ آشتیان قرار دارد.
کوههای قشلاق (ارتفاع ح 362 ، 2 متر) و گندم کوه (ارتفاع ح 156 ، 2 متر) از شمال و منار (ارتفاع ح 237 ، 2 متر) و نقره کمر (ارتفاع ح 379 ، 3 متر) از جنوب شرقی شهر را احاطه کرده اند؛ ازینرو تفرش را «چال تفرش » هم خوانده اند (سیفی فمی تفرشی ، ص 50).
رود آب کمر در شهر جریان دارد. آب و هوای شهر نسبتاً سرد و خشک است . حداکثر دمای آن ْ32 در تابستانها و حداقل آن ْ15- در زمستانها و میانگین بارش سالانة آنجا حدود
260 میلیمتر است . شهر تفرش با راه اصلی به اراک و با
جادة سراسری تهران ـ اصفهان ، از طریق شهر دستجرد (در استان قم ) و دلیجان ، به مرکز استانِ اصفهان مرتبط می شود. تفرش در 1333 ش به شهر تبدیل شد (ایران . وزارت کشور. معاونت سیاسی و اجتماعی . دفتر تقسیمات کشوری ، 1380، ص 81). در سرشماری 1375 ش ، جمعیت آن 555 ، 12 تن ذکر شده است .
آثار تاریخی و قدیمی این شهر عبارت اند از: بقعة ابوالعلی مهدی بن محمد، از نوادگان امام جعفرصادق علیه السلام ؛ امامزاده محمد، فرزند امام جعفرصادق علیه السلام ، متعلق به دورة خوارزمشاهیان ؛ مسجدجامع فَم در مرکز شهر تفرش ؛ آرامگاه آقامؤمن تفرشی (داعی انجدانی )، حکیم و عارف و شاعر سدة یازدهم و دوازدهم ، در باغ ملی فم ؛ آب انبار قدیمی به نام بلور که امروزه موزه شده است ، و مسجدجامع شِشْناو/ شش ناو، که یکی از قدیمترین مساجد تفرش است و مقصوره و شبستان و ایوان و صحن دارد و به سبب داشتن کاریزی قدیمی در صحن مسجد، که آب آن از طریق شش ناودان توزیع می شده ، ششناو خوانده شده است . مقصورة ششناو، گنبدی به شکل کلاهخود متعلق به دورة سلجوقی دارد. به روایتی این مقصوره بر روی قبر محمد محدّث ، از صحابة امام حسن عسکری علیه السلام ، ساخته شده است . در سمت شمالی
مقصوره ، ایوانی متعلق به دورة صفوی دیده می شود ( فرهنگ جغرافیائی آبادیها ، ج 48، ص 42؛ سیفی فمی تفرشی ، ص 92ـ 95، 100، تصاویر بین ص 120ـ121، 200).
پیشینه . برخی نام شهر تفرش را، به سبب آنکه در سده های قبل از اسلام و حتی پس از آن زردشتیان در آن سکونت داشتند، «گَبْرِش » به معنای «جایگاه آتش » می دانند و برخی نیز گفته اند که نام آن از نام بانی تفرش ، طبرش بن همدان یا به گفتة بعضی آرش کمانگیر، گرفته شده است (نوبان ، ص 147؛ قمی ، ص 78ـ79). نام تفرش در منابع به صورتهای طیرس ، طَبْرَش ، طبرس ، تبرس ، طبرتو، تپرش ، تبرش و طفرش آمده است (یعقوبی ، ص 274؛ قمی ، ص 78 ؛ جوینی ، ج 2، ص 191؛ دهگان و هدائی ، ج 1، ص 145؛ وصاف الحضره ، ص 106؛ سیفی فمی تفرشی ، ص 13).
از تفرش در دورة پیش از اسلام اطلاع چندانی در دست نیست . ابن مقفع بنای آن را به «طبرش بن همدان » نسبت داده است (قمی ، ص 78ـ 79). ظاهراً در دورة ساسانیان جزو حصة قباد، که آن را «خورة قباد» می گفتند، بوده است ؛ چنانکه حسن بن محمد قمی در تاریخ قم (ص 91) به تپه ای در قم مشرف بر تفرش به نام «تلّمآستر»، که یکی از سیزده تفریحگاه «مملکت قباد» بوده ، اشاره کرده است . ظاهراً در دورة خلافت عمربن خطاب (13ـ23) هم زمان با فتح قم و اصفهان و کاشان ، تفرش نیز فتح شد ( رجوع کنید به بلاذری ، ص 305ـ306). در قرن دوم تفرش یکی از رستاقهای قم بود ( رجوع کنید به قمی ، ص 263). در زمان هارون الرشید (170ـ193) سلمة بن سلمه همدانی رستاق تفرش و مزارع آن را به مهاجران عرب اشعری واگذار کرد (همان ، ص 263). در قرن سوم ، یعقوبی (همانجا) نیز تفرش را یکی از رستاقهای قم ضبط کرده است . پس از رحلت حضرت معصومه در 201، قم به یکی از مراکز مهم شیعه تبدیل شد و مذهب شیعه از آنجا به ناحیة تفرش راه یافت . به نوشتة راوندی (ص 395)، تفرش و آوه (آبه ) و قم و کاشان در دوران وی ، قرن ششم ، از مکانهای رافضیان بوده است . در قرن هشتم ، حمداللّه مستوفی
(ص 68) آن را ولایتی با سیزده دیه ، هوای معتدل ، غله ، میوه و شش هزار دینار حقوق دیوانی خوانده و اهالی تفرش را شیعه و فم و طرخوران را از روستاهای بزرگ آن ذکر کرده است . از این دوره دستِکم تا قرن دهم مطلب چندانی در بارة تفرش دیده نشده است . ظاهراً تفرش در دورة صفوی (ح 906ـ 1135) و حتی پس از آن برای شکار موقعیت مطلوبی داشته و از شکارگاههای شاه اسماعیل اول (حک :905ـ930) محسوب می شده است ( جهانگشای خاقان ، ص 412). در دورة صفوی ، بویژه در زمان حکومت شاه عباس اول (996ـ 1038)، تفرش آباد شد و بزرگان آن توانستند به دربار راه یابند (سیفی فمی تفرشی ، ص 121؛ نیز رجوع کنید به اسکندر منشی ، ج 2، ص 756). در اوایل قرن یازدهم ، امین احمد رازی (ج 2، ص 490) تفرش
را ولایتی در اقلیم چهارم ، با آب و هوای معتدل و میوه های خوب وصف کرده و نوشته که آب آنجا از چشمه و کاریز
تأمین می شود (همان ، ج 2، ص 491). وی در بارة غار گاوخور نیز سخن گفته است . میرزا یحیی سرخوش (ص 10ـ11)
در دورة ناصرالدین شاه قاجار (1264ـ1313) تفرش را ییلاق ممتاز عراق (اراک ) خوانده و گفته است که خشکبار آن
به خارج از کشور صادر می شود. وی (ص 12) اهالی آنجا
را خوش سیما و صاحب ذوق و هنر و دانش وصف کرده
است . اعتمادالسلطنه (ج 1، ص 756) نیز در همین دوره ،
به شکارگاه خوبی در حوالی تفرش که در آن ارغالی (قوچ کوهی ) و کبک بسیار بوده و نیز به قلعه ای در آبادی خرازان
و قناتی قدیمی در طرخوران به نام خرزنویه و امامزاده ای
به نام احمدبن موسی علیه السلام اشاره کرده است .
برخی بزرگان منسوب به تفرش عبارت اند از: نظامی گنجوی ، شاعر سدة ششم ؛ ابوعلی فضل بن حسن معروف به طبرسی ، فقیه و محدّث و مفسر و از بزرگان علمای امامیه در سدة ششم ؛ میرزا عیسی فراهانی معروف به قائم مقام اول ، از منشیان و رجال بزرگ اوایل دورة قاجار؛ میرزا ابوالقاسم فراهانی ، معروف به قائم مقام ثانی ، صدراعظم محمدشاه قاجار؛ میرزا تقی خان امیرکبیر، صدراعظم ناصرالدین شاه قاجار؛ میرزا مهدی بدایع نگار، دولتمرد و ادیب دورة قاجار؛ عباس سحاب ، جغرافیدان معاصر؛ و محمود حسابی ، فیزیکدان مشهور معاصر.
منابع : علاوه بر مشاهدات شخصی مؤلف ؛ اسکندرمنشی ؛ اعتمادالسلطنه ؛ امین احمدرازی ، هفت اقلیم ، چاپ جواد فاضل ، تهران : مؤسسة مطبوعاتی علمی ، ] بی تا. [ ؛ ایران . قوانین و احکام ، مجموعة قوانین و مقررات مربوط به وزارت کشور: از آغاز پیروزی انقلاب اسلامی تا پایان سال 1369 ، تهران 1370 ش ؛ ایران . وزارت کشور. ادارة کل آمار و ثبت احوال ، کتاب اسامی دهات کشور ، ج 1، تهران 1329 ش ؛ ایران . وزارت کشور. معاونت سیاسی و اجتماعی . دفتر تقسیمات کشوری ، اسامی عناصر و واحدهای تقسیماتی همراه با مراکز ، تهران 1379 ش ؛ همو، سازمان تقسیمات کشوری جمهوری اسلامی ایران ، تهران 1374 ش ؛ همو، نشریة تاریخ تأسیس عناصر تقسیماتی به همراه شمارة مصوبات آن ، تهران 1380 ش ؛ بلاذری ؛ عباس جعفری ، گیتاشناسی ایران ، ج 1: کوهها و کوهنامة ایران ، ج 2: رودها و رودنامة ایران ، تهران 1368ـ1376 ش ؛ جوینی ؛ جهانگشای خاقان : تاریخ شاه اسماعیل ، چاپ اللّه دتّا مضطر، اسلام آباد 1364 ش ؛ حمداللّه مستوفی ؛ د. فارسی ؛ محمدابراهیم دهگان و ابوتراب هدائی ، تاریخ اراک ، ج 1، اراک ?] 1329 ش [ ؛ محمدبن علی راوندی ، راحة الصدور و آیة السرور در تاریخ آل سلجوق ، به سعی و تصحیح محمد اقبال ، بانضمام حواشی و فهارس با تصحیحات لازم مجتبی مینوی ، تهران 1364 ش ؛ یحیی بن عبدالغنی سرخوش ، دیوان ، چاپ سنگی تهران 1316؛ مرتضی سیفی فمی تفرشی ، سیری کوتاه در جغرافیای تاریخی تفرش و آشتیان ، تهران 1361 ش ؛ فرهنگ جغرافیائی آبادیهای کشور جمهوری اسلامی ایران ، ج 48: قم ـ اراک ، تهران : سازمان جغرافیائی نیروهای مسلح ، 1374 ش ؛ حسن بن محمد قمی ، کتاب تاریخ قم ، ترجمة حسن بن علی قمی ، چاپ جلال الدین طهرانی ، تهران 1361 ش ؛ مرکز آمار ایران ، سرشماری عمومی نفوس و مسکن 1375: نتایج تفصیلی کل کشور ، تهران 1376 ش ؛ نقشة تقسیمات کشوری ایران ، مقیاس 000 ، 500 ، 2:1، تهران : گیتاشناسی ، 1377 ش ؛ مهرالزمان نوبان ، نام مکانهای جغرافیایی در بستر زمان ، تهران 1376 ش ؛ عبداللّه بن فضل اللّه وصاف الحضره ، تحریر تاریخ وصاف ، به قلم عبدالمحمد آیتی ، تهران 1346 ش ؛ یعقوبی ، البلدان .
/ یحیی درمانلو /
موضوعات مرتبط: معرفی جامع و کامل از تفرش ، ،
برچسب ها : تفرش,عصرمدرن,تفرش,علیرضاجعفری,
وی با اشاره به آخرین وصیت آن حضرت (ع) ، اظهار داشت : حضرت علی (ع) در آخرین روزهای عمرش در قالب یک وصیت توصیه هایی را به مومنین می کند که سفارش به تقوا از مهمترین آنان است .
امام جمعه تفرش در تشریح معنای تقوا ، اذعان داشت : تقوا یعنی خداترسی و مواظبت بر اعمال و رفتار که اگر اعمالی رضایت خداوند در آن است به دنبال آن باشیم در غیر این صورت آن را ترک نماییم و تقوا نقش اساسی در عافیت انسان در دنیا و آخرت دارد .
حجت الاسلام مومنی ادامه داد : حضرت علی (ع) در ادامه وصیتش پیروانش را به اتحاد ، رسیدگی به ایتام ،قرآن ،نماز ،همسایگان ،امر به معروف و نهی از منکر و رعایت عدالت فرا می خواند که توجه در هریک از این مسائل می تواند برکات زیادی در زندگی فردی و اجتماعی در پی داشته باشد .
وی با اشاره به لیالی قدر ، تاکید کرد : باید قدر این شبها را دانست که عاقبت انسانها در این شبها رقم می خورد و آنچه که در لیالی قدر مهم است بیداری دل و زنده دلی است و انسان باید در این شبها از یک عمر غفلت بیدار شود .
خطیب نماز جمعه تفرش با اشاره به مشکلات فرهنگی تصریح کرد : مشکل ما در عصر حاضر رخنه های فرهنگی و رخوت های فرهنگی است .دشمنان از طریق ماهواره ها و سایت های مخرب بی بند و باری و بی عفافی را ترویج می کنند که بی تفاوتی برخی از مسلمانان بر این مسائل دامن می زند .
منبع : http://www.nedayetafresh.ir/
موضوعات مرتبط: مذهبی ، ،
برچسب ها : امام جمعه تفرش,زنده دلی مسئله مهم در شبهای قدر است,تفرش,علیرضاجعفری,
امام جمعه شهرستان تفرش گفت: قدرت مقاومت و ایمان به پیروزی حق علیه باطل از سوی مبارزان فلسطینی صهیونیست ها را در غزه به وحشت انداخته است.
حجت الاسلام سید محمد مومنی در خطبه های این هفته نماز جمعه تفرش افزود: مبارزان فلسطینی با امکانات کم، ضربه سنگینی را در چند روز گذشته به رژیم صهیونیستی وارد کردند که در صورت مقاومت و جهاد آنان و گرفتار نشدن در بند توطئه های دشمن به پیروزی خواهند رسید .
وی با بیان این که فلسطین در قلب جهان اسلام و مسلمین قرار دارد اظهار داشت: امت اسلام با حضور یکپارچه خود در راهپیمایی روز قدس پاسخ کوبنده به اسرائیل و دشمنان اسلام داده و حمایت خود را از فلسطین اعلام می دارند.
امام جمعه تفرش افزود: رخنه فرهنگی و غفلت فرهنگی اکنون دو مشکل عمده جهان اسلام است و دشمنان در برابر بی تفاوتی مسلمانان مجال حمله های نرم فرهنگی در جهان اسلام را می یابند و از بین بردن اعتقادات و باورهای دینی مسلمانان را نشانه گرفته اند.
حجت الاسلام مومنی ماهواره را یکی از ابزار رخنه فرهنگی دشمن در جوامع اسلامی عنوان نمود و اضافه کرد: این توطئه خطرناک غرب باورهای دینی جوامع اسلامی را نشانه گرفته که در این امر نظارت بیشتر دستگاه های ذیربط به منظور خنثی کردن توطئه دشمن ضروری است.
غنیمت شمردن فضیلت شبهای قدر و محکوم نمودن جنایت صهیونیسم در نسل کشی مردم غزه از دیگر محورهای نماز جمعه این هفته تفرش بود
منبع : http://www.irna.ir/theme1/fa/firstpage.aspx?lang
موضوعات مرتبط: مذهبی ، ،
برچسب ها : امام جمعه تفرش,قدرت مقاومت فلسطینی ها صهیونیست را در غزه به وحشت انداخته است,تفرش,علیرضاجعفری,
نماینده مردم تفرش، فراهان و آشتیان در مجلس شورای اسلامی گفت: سکوت سازمان ملل و دیگر مجامع جهانی در برابر جنایت های رژیم صهیونیستی شرم آور است
عباس صلاحی روز جمعه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: جنایت های ضد بشری رژیم صهیونیستی علیه مردم مسلمان و روزه دار غزه درهیچ دین و قانونی نمی گنجد.
وی ادامه داد: برای محکوم کردن حمله وحشیانه هوایی رژیم صهیونیستی به مردم بی دفاع غزه باید تمام مسلمانان و کسانی به حقوق انسانیت اعتقاد دارند با هم متحد شوند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: حقوق مردم فلسطین بارها از سوی رژیم اشغالگر اسراییل نقض می شود و مدعیان حقوق بشر در سازمان ملل و اتحادیه اروپا در برابر این اقدامات بی شرمانه رژیم صهیونیستی سکوت کرده اند.
وی اضافه کرد: هدف صهیونیست ها از این وحشیگری ها فشار بر حماس است و با این بهانه تراشی به منطقه غزه حمله کرده اند اما این کشتارهای بی رحمانه عاقبت اسراییل را به نابودی می کشاند.
صلاحی گفت: صهیونیست ها همواره علیه مردم بی دفاع فلسطین، سیاست تهاجمی اتخاذ کرده و اقدام های این رژیم در زمره فجیع ترین جرایم جنگی در جهان محسوب می شود.
وی بیان کرد: رژیم صهیونیستی تلاش می کند تا با فضاسازی و حمله به مردم غزه، تجاوز نیروهای خشن افراطی و تروریستی داعش و القاعده را در سوریه و عراق کمرنگ جلوه دهد و با پوشش فضای بین المللی و منطقه ای به نفع داعش، توجه ملت ها و جهانیان را به خود مشغول سازد.
صلاحی خاطرنشان کرد: مردم ایران اسلامی با تمام قدرت از برادران دینی خود در غزه حمایت کرده و کشتار بی رحمانه ظالمان در این منطقه را محکوم می کنند.
نماینده مردم تفرش، فراهان و آشتیان در مجلس شورای اسلامی یادآوری کرد: ملت مسلمان ایران حامی مردم مظلوم فلسطین بوده و در راهپیمایی روز قدس حمایت یکپارچه خود از مردم غزه و محکوم کردن رژیم صهیونیستی اعلام می کند.
بر اثر حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی از طریق هوا، زمین و دریا به نوار غزه،در هفته گذشته بیش از 237 فلسطینی به شهادت رسیده اند. در این حمله ها حدود یکهزار و 780 تن نیز زخمی داشته است.
منبع : http://www.irna.ir/theme1/fa/firstpage.aspx?lang
موضوعات مرتبط: سیاسی ، ،
برچسب ها : نماینده مردم تفرش آشتیان فرآهان, سکوت سازمان ملل در برابر جنایت های رژیم صهیونیستی شرم آور است,تفرش,علیرضاجعفری,
این بنا مدفن شاهزاده قاسم بن حمزه بن امام موسی کاظم (ع) و حمزه بن علی بن حمزه می باشد.ساختمان مزبور در دوران صفویه (قرن دهم هجری) بنا شده است و مشتمل بر یک بقعه و گنبد باچهار ایوان و چهار حجره غرفهدار مىباشد.در وسط بقعه، صندوق منبت و نفیسى به تاریخ 923 هـ.ق و کار استاد یعقوب قمى قرار گرفته است. همچنین این بقعه درى بسیار قدیمى به تاریخ 800 هـ.ق دارد. این بنا در روستای کهک قرار دارد و در کنار آن یک درخت چنار کهنسال قرار دارد.این بنا در تاریخ 25/12/1379 با شماره 3531 جزو آثار ملی به ثبت رسیده است.
موضوعات مرتبط: امام زاده های تفرش ، ،
برچسب ها : امامزاده قاسم روستای کهک,تفرش,علیرضاجعفری,