عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با توجه به آمار جدید وزارت ورزش و جوانان در خصوص طبقه بندی جرایم این قشر جوان گفت: در ابتدا باید جرایم و آسیب های اجتماعی ریشه یابی و علت یابی شوند تا بتوان اقدامات پیشگیرانهای انجام داد.
عباس صلاحی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خانه ملت در واکنش به اظهارات معاون وزیر ورزش و جوانان اظهار داشت: ما در گام نخست باید جرایم را ریشه یابی کنیم و سپس با توجه به سازمانها و نهادهای درگیر نسبت به کاهش جرایم و آسیبهای اجتماعی وارد میدان شویم. در نتیجه یک سیر هماهنگ و به هم مرتبط، مثل ریشه یابی ، شناسایی، مبارزه و برخورد با عوامل می تواند در کاهش و بازدارندگی جرایم حایز اهمیت باشد.
وی با تاکید بر شناسایی خلاهای موجود در بین جوانان و عوامل و شرایط محیطی نامطلوب برای افزایش جرایم افزود: عوامل مختلفی در این بین نقش دارند که باید با شناسایی خلاهای موجود به برخورد منطقی و جایگزینی آنها با اقدامات و امکانات لازم پرداخت. موارد و شرایط گوناگونی وجود دارند که جوانان را به ارتکاب خشونت و سرقت سوق می دهندو عواملی مثل ترویج خشونت در فضای مجازی، مصرف مواد مخدر صنعتی و ..... که ما باید با پرکردن خلاء های موجود از پرداختن جوانان به این جرایم جلوگیری کنیم. ما باید با ایجاد تفریحات سالم و امکانات مختلف، جوانان را به وضعیتی برسانیم که فکر پرداختن به جرایم و خشونت نیز به ذهن آنان نرسد.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که چطور می توان به این مهم دست یافت، اظهار داشت: اقدامات فرهنگی و نقش تبلیغات و صدا سیما در این بین را نمی توان نادیده گرفت، ضمن اینکه برخوردهای قاطع دستگاه قضایی نیز از موارد مهم و غیرقابل انکار در کاهش جرایم و خشونت توسط جوانان است. البته تمامی این موارد از ابتدا تا انتها همچون زنجیر به هم متصل و وابسته هستند و اگر در بخشی شاهد نقصان و کم کاری باشیم نباید به رسیدن به هدف که همان کاهش آسیب های اجتماعی است، امیدوار باشیم.
صلاحی با اظهار تاسف از عدم برخورد جدی و قاطع قضایی با سرشاخه ها و افراد سرمنشاء در ارتکاب به جرایم و خشونت گفت: متاسفانه طی سالیان اخیر همواره شاهد برخورد جدی با بزهکارانی بودیم که به عنوان نفرات رده چهارم یا پنجم مورد مجازات قرار گرفته اند و حتی اعدام آنها نیز نتوانسته در ریشه کنی و کاهش جرایم تغییر چندانی داشته باشد. دستگاههای قضایی باید سرشاخه ها و سرمنشاء این قبیل جرایم و خشونت ها را شناسایی و آنها را مورد پیگیری و مجازات قرار دهد، چون تا زمانی که این افراد وجود دارند باید همواره شاهد بروز جرایم و خشونت از سوی جوانان باشیم که به راحتی به دام آنها می افتند.
نماینده مردم تفرش و آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی در خاتمه با تاکید بر لزوم برخورد با مفسدان اقتصادی ، فرهنگی و سیاسی خاطر نشان کرد: زمانی می توان به پرکردن خلاءهای موجود در ارتکاب جوانان به جرم و جنایت امیدوار بود که عوامل اصلی شناسایی و از سوی دستگاه قضایی مورد برخورد قرار گیرند.
به گفته معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان، بعد از مواد مخدر، سرقت و خشونت بیشترین جرایمی هستند که توسط جوانان در کشور انجام میشوند.
همچنین آمار نگران کننده اعتیاد جوانان به مواد مخدر نیز نشان می دهد سن اعتیاد در کشور پایین آمده است و در شرایط فعلی بیش از ۳ میلیون جوان دچار اعتیاد به مواد مخدر هستند و ۴۵ درصد زندانیان را این قشر تشکیل میدهند.
منبع : http://www.icana.ir/
نظرات شما عزیزان:
موضوعات مرتبط: اجتماعی ، ،
برچسب ها : نماینده مردم تفرش آشتیان فرآهان,مجلس,آسیبهای اجتماعی و جرایم,برخوردهای قضایی با مجرمان کافی نیست,تفرش,علیرضاجعفری,