مردم چگونه از آلودگی محصولات کشاورزی مطلع شوند؟ به گزارش تفرش عصر مدرن به نقل از ندای تفرش شهرستان تفرش با جمعیتی بیش از ۱۵ هزار نفر در محدوده شهری، از شهرهای پاک و سلامت استان مرکزی محسوب می شود که دارای طبیعتی باصفا و هوایی سالم است
اما یکی از اصلی ترین معضلات زیست محیطی در تفرش ورود پساب های غیر استاندارد تصفیه خانه فاضلاب به آبهای سطحی است.
آلودگی آب و خاک،ارمغان تصفیه خانه تفرش به ساکنان روستاهای پایین دست
رضا میرزایی رئیس اداره محیط زیست تفرش در این خصوص گفت: طبق استانداردهای زیستمحیطی،پساب های شرکت آب و فاضلاب باید دارای استانداردهای لازم باشد.
وی با اشاره به ورود دو برابر ظرفیت در تصفیه خانه تفرش اظهار کرد:این مسئله منجر به انجام تصفیه ناقص شده و قطعاً خروجی غیر استانداردی را به دنبال دارد.
رئیس اداره محیط زیست تفرش افزود: پساب تصفیه خانه استانداردهای لازم برای ورود به آبهای جاری را ندارد، باعث مشکلاتی به اراضی کشاورزی پایین دست می شود و آلودگی آب و خاک و حتی آبهای زیر زمینی را برای ساکنین این روستاها به ارمغان آورده است.
میرزایی تصریح کرد: با توجه به عدم استقرار صنایع آلاینده آب و هوا در تفرش، ورود پساب های غیر استاندارد تصفیه خانه فاضلاب به آبها از اصلی ترین معضلات زیست محیطی در تفرش محسوب می شود.
تصفیه خانه فاضلاب تفرش در سال ۷۷ با ظرفیت ۱۲۸۰۰ نفر ساخته شد که با توجه به افزایش جمعیت شهر دیگر این تصفیه خانه جوابگو نبود و مسئولین را برآن داشت که فاز دوم این تصفیه خانه را راه اندازی کنند.
فاز دوم تصفیه خانه فاضلاب سال ۱۳۸۹ آغاز شد که تاکنون اقدامات عمرانی آن به پایان رسیده ولی هنوز تجهیزات آن نصب نشده است.
فاز دوم تصفیه خانه دهه فجر افتتاح می شود
محمد رضا مشهدی رئیس آب و فاضلاب تفرش گفت: فاز دوم تصفیه خانه فاضلاب تفرش تکمیل شده است و تحویل گرفته ایم، مناقصه ۳/۵ میلیاردی برای تکمیل تاسیسات آن اجرا شده و هم اکنون پیمانکار در حال ساخت تجهیزات است.
وی افزود: امیدواریم با نصب تجهیزات شاهد افتتاح فاز دوم این تصفیه خانه در دهه فجر امسال باشیم.
رئیس آب و فاضلاب تفرش با بیان اینکه این پروژه دارای ردیف اعتباری خاص نبوده است، اظهار کرد: برای ساخت تصفیه خانه در شهرهای دیگر، ردیف اعتباری خاص تعلق گرفت و با دریافت اعتبارات خوب سریعتر به بهره برداری رسیدند ولی ساخت فاز دوم این تصفیه خانه علی رغم این که از پروژه های بزرگ محسوب می شود ولی دارای ردیف اعتباری نبود.
مشهدی، با اشاره به اینکه تصفیه خانه جدید دارای ظرفیت ۲۲ هزار نفر است، ادامه داد: در فاز دوم تصفیه خانه فاضلاب، تصفیه با کیفیت مطلوبتری انجام می شود و کیفیت استاندارد برای استفاده در بخش کشاورزی را نیز دارد.
اما با ورود پساب این تصفیه خانه در رودخانه های فصلی و استفاده از آن برای امورات کشاورزی و ... مشکلات برای ساکنین اطراف این رودخانه فصلی می شود.
ورود پساب تصفیه خانه به مزارع سبب بیماری انگلی می شود/حصبه و وبا از بیماریهای شایع این منطقه
اردلان زیلابی مدیریت شبکه بهداشت تفرش گفت: پسابی که از این تصفیه خانه وارد رودخانه می شود، نباید برای کشاورزی و صیفی کاری استفاده شود زیرا حداقل آن ایجاد بیماری های گوارشی است.
وی افزود: معمولاً آلودگی های انگلی سریع خود را نشان نمی دهند و به مرور و در طول زمان نمایان می شوند.
مدیریت شبکه بهداشت تفرش درخصوص بیماران مراجعه کننده این محدوده، افزود: اگر چه به صورت ۱۰۰ درصد نمی توان به آب و فاضلاب ارتباط داد و مردم باید بیشتر احتیاط کنند ولی در بین کسانی که با آب این رودخانه در تماس بودند، موارد بیماری پوستی و بیماری های گوارشی به خصوص بیماریهای انگلی داشته ایم.
زیلابی بیان کرد: یکی از شایع ترین بیماریهایی که با آب الوده انتقال می یابد، حصبه و وبا است که به راحتی منتقل می شود و متاسفانه هر ساله تعداد قابل توجهی نیز داریم.
وی تاکید کرد: با توجه به وجود گزارشات مستندی مبنی بر ورود پساب فاضلاب در رودخانه که منجر به آلودگی آب و افزایش بار انگلی و میکروبی می شود، پس بدون شک محصول کشاورزی که با این آب رشد و نمو می کنند نیز آلوده هستند، لذا مردم بهتر است استفاده نکنند.
مدیریت شبکه بهداشت تفرش از مردم خواست به تابلوهای بهداشتی که در کنار رودخانه ها و قنوات نصب شده است، توجه کنند و هشدارهای بهداشتی را مورد توجه قرار دهند.
زیلابی با اشاره اینکه این مسئله در کارگروه سلامت استان مرکزی نیز مطرح شده است، افزود: این مسئله در زمان استاندار وقت، آقای شعبانی فرد در کارگروه سلامت استان نیز مطرح شد که ایشان قول مساعد داده ولی تاکنون به صورت کامل این مسئله حل نشده است.
وی تصریح کرد: پس از تحولات استانداری، اعتباراتی نیز تخصیص یافت و بهسازی هایی انجام شد ولی کفایت نمی کند.
اظهار نگرانی مسئولین از مصرف محصولات آبیاری شده با آبهای آلوده
همچنین حل این معضل بارها در کارگروه سلامت و امنیت غذایی و کمیته کاهش فقر غذایی تفرش نیز مطرح شده است و در سیزدهمین کمیته کاهش فقر غذایی تفرش که در هفته قبل تشکیل شد، مسئولین از مصرف محصولات کشاورزی تولید شده با استفاده از این آب این رودخانه فصلی اظهار نگرانی کردند.
ضرورت نظارت بر تولید محصولات کشاورزی در منطقه
سعید مویدی معاون فرماندار تفرش گفت: می بایست بر مزارعی که در شهرستان از آبهای آلوده استفاده و محصولات کشاورزی را تولید می کنند و به مصرف عموم میرسانند، دقت و نظارت بیشتری شود.
وی اظهار کرد: با اطلاع رسانی، آموزش عمومی و فرهنگ سازی در استفاده از محصولات کشاورزی سالم در تفرش اقدامات بیشتری انجام شود.
معاون فرماندار تفرش تصریح کرد: متاسفانه یک تابستان دیگر شاهد عرضه محصولات کشاورزی که از آبهای آلوده و حتی گاهی دارای فاضلاب جامد تغذیه و رشد می کنند، در تفرش بودیم که به مصرف مردم نیز رسید.
ما نیز امیدواریم شاهد حل این مشکل شهرستان در آینده ای نزدیک باشیم.
نظرات شما عزیزان:
موضوعات مرتبط: اخبار تفرش ، اجتماعی ، ،
برچسب ها : آلودگی محصولات کشاورزی,اظهار نگرانی مسئولین تفرشی,تصفیه خانه,تفرش,علیرضاجعفری,